marți, 26 ianuarie 2010

Artişti contemporani donează opere de artă pentru a salva viaţa unei fetiţe

Bucureşti, 22 ianuarie 2010: IAA România sprijină organizarea unei licitaţii ce are ca scop strângerea de fonduri pentru operaţia ce îi poate salva viaţa fetiţei Sabina-Ioana, diagnosticată încă de la naştere cu o malformaţie a inimii extrem de gravă. Acestui demers i s-au alăturat 15 artişti români, dintre care Ioan Nemţoi, Victor Săraru, Marian Gheorghe, Marcel Scutaru sau Daniel Răguşitu. Aceştia şi-au oferit operele de artă spre a fi licitate pentru cauza Sabinei.

Licitaţia va avea loc miercuri, 27 ianuarie, începând cu orele 19:00 la sediul IAA România (Calea Victoriei, nr. 126, et.3, sector 1, Bucureşti).

Sabina s-a născut cu o malformaţie a inimii extrem de gravă (canal atrioventricular comun, forma completa, tip Rastelli A; canal arterial persistent), precum şi hipertensiune pulmonara severă, iar în urma primei operaţii realizate la numai cinci luni, considerate un succes la acel moment, au apărut alte complicaţii (escoriaţii la nivelul laringelui). Tratamentul postoperatoriu a compromis capacitatea Sabinei de a respira, fetiţa fiind dependentă de o canulă ce îi permite să respire. Acum, la 1 an şi 4 luni, starea de sănătate a Sabinei depinde de o operaţie complicată, ce poate fi realizată în cadrul unei clinici din Lausanne, Elveţia. Intervenţia este programată la sfârşitul lunii ianuarie, iar din costul acesteia se ridică la 60.000 de euro.

Până în prezent, familia a reuşit să strângă doar o parte din această sumă. Povestea Sabinei poate fi citită pe blogul: http://ioanasabina.blogspot.com/.

„Mulţumesc colegilor mei pentru sprijinul pe care mi l-au acordat, atât moral, cât şi prin organizarea acestei licitaţii. Sabina-Ioana este un copil care merită o şansă la viaţă, iar aceasta depinde foarte mult de operaţia de la clinică din Lausanne. Multe persoane au fost alături de noi şi ne-au sprijinit şi sperăm ca prin licitaţia organizată de IAA, miercuri, să ajungem la suma de care avem nevoie, pentru ca Sabina să poată respira şi vorbi normal.”, declară Ecaterina Orbulescu, Art Director Graffiti BBDO.

Pentru cei care doresc să susţină acest proiect dar nu pot fi prezenţi miercuri seara la sediul IAA, există posibilitatea de a licita prin e-mail.

Astfel, toate ofertele primite pe adresa melania_stoleru@graffiti.bbdo.ro până la miercuri, 27 ianurie, ora 19.00, vor fi deschise şi citite înainte de licitarea fiecărui obiect, şi vor fi considerate ofertă finală.

Lista completă a operelor scoase la licitaţie poate fi vizualizată pe blogul http://licitatie-pentru-sabina.blogspot.com/. Ofertele primite prin email trebuie să conţină datele de contact ale ofertantului, şi o ofertă cel puţin egală cu pretul de pornire afişat pe blogul licitaţiei. Daca pentru un anumit obiect vor fi primite prin e-mail două oferte de aceeaşi valoare, va fi luată în calcul prima oferta primită. Pentru orice alte detalii despre procedura de licitaţie prin e-mail, puteţi scrie la adresa de email mai sus menţionată.

Persoana de contact: Melania Stoleru

0721087720

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu